Uvodna
Osnovna
načela
manipulativne
tehnike
Biografija
Možemo
li Vama pomoći
Dogovorite termin
Radno vrijeme i obavijesti
Album

Biografije

Tijekom dugogodišnje prakse doživjeh toliko ljudskih boli i patnje, osobito u djece, prema kojima, eto ne ostadoh ravnodušan. Ta tužna i od bola iskrivljena lica glavni su motiv moga zvanja.
Vježbe za kralježnicu

Vjekoslav Bolkovac

Kako se nitko učen nije rodio, tako sam i ja krenuo od početka – od neznanja. Počeo sam kao maser. Sve više svladavajući tehnike masaže, metodama inspekcije, opipa i uz intuiciju temeljenu na usporedbama i komunikacijom s pacijentima, počeo sam pronalaziti različite anomalije na njihovim dijelovima tijela i, uz njihov pristanak, iste počeo postupno ispravljati. Ovako stečenu početnu praksu dopunjavao sam i teoretskim učenjem što sam ga onda ponovo provjeravao u praksi. Tako sam na velikom broju različitih bolesnika stjecao znanja i vještine.

Godine 1969. otišao sam u tadašnju SR Njemačku na privremeni rad. Nakon stanovitog vremena javih se na oglas kojim su tražili osobe za rad na bazenu i u sauni. Uz taj rad i ranije spomenute vještine i sposobnosti počeo sam ''naukovati'' (= učiti tajne ručnih masaža i manipulativnih tehnika uz za to potrebna teoretska znanja) kod prof. dr. Heinza BRENNERA. Nakon 5 godina teoretskog učenja i praktičnog rada položivši sve potrebne ispite stekoh sva potrebna uvjerenja i diplome (do naziva ''velemajstor hiropraktike'') za rad u državnim centrima za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Danas, nakon 30–godišnje (privatne) prakse želja mi je povrh rada sa pacjentima prenošenje znanja i vještina manipulativnih terapijskih metoda i potaknuti ljude razmišljati više o svom zdravlju, a manje o bolestima. To zato, jer iskustvo govori kako za svoje zdravlje najviše vremena i motivacije treba imati upravo svaki pojedinac sam za sebe. A, ako se zdravlje na bilo koji način naruši, upravo će svaki pojedinac imati najviše motiva, volje, snage, upornosti i vremena posvetiti se samom sebi na putu izlječenja. Na svakom je pojedincu odluka o načinu i putu k’ozdravljenju. Osim poznavanja mogućnosti temeljne, klasične medicine sa svim svojim dijagnostičkim i terapijskim (sub/specija-lističkim) metodama, smatram potrebnim poznavati i ostale oblike tzv. komplementarne (''alternativne'') medicine, ako uopće danas ovdje možemo ubrojiti kiropraktiku i osteopatiju, obzirom na njihovo sve šire prihvaćanje u cijelom svijetu.

Dobrodošli u svijet manualne terapije!

Vjekoslav BOLKOVAC
majstor hiropraktike i osteopatij

 

Ivan Bolkovac, Vjekoslavov sin, rođen u Rijeci, krenuo je očevim stopama.
Od malih nogu promatrao je očev rad, upijao njegovo znanje i pokazivao interes za to zanimanje. To ga je usmjerilo i na srednju medicinsku školu te je nakon studija na Medicinskom fakultetu u Rijeci, stekao zvanje višeg fizioterapeuta.

Vođen očevim iskustvom i savjetima usavršio je svoje stručno znanje.Već godinama aktivno radi s ocem u Rijeci i izuzetno uspiješno kombinira tehnike hiropraktike i fizioterapije.
Najbolji dokaz Ivanovog učinkovitog rada su brojni zadovoljni pacijenti.


Sandra Oroz, rođena je u Rijeci. Nakon završene srednje Medicinske škole u Rijeci upisuje  Medicinski fakultet također u Rijeci , smijer sestrinstva, te diplomom stječe zvanje više medicinske sestre. 
Dodatnim obrazovanjem na Narodnom učilištu u Rijeci upisuje tečaj aromamasaže te završetkom istog dobiva diplomu aromamasera.

U ordinaciji za hiropraktiku i osteopatiju Vjekoslav Bolkovac radi dugi niz godina. Praksom i iskustvom usavršila je manje manipulativne tehnike i medicinsku masažu.

 

Hiropraktika i Osteopatija Vjekoslav Bolkovac
Omladinska 8, 51 000 Rijeka, Hrvatska, tel.: (385) 51 / 511 692